МВФ дав Греції чергові 3,2 мільярда євро

Неділя, 10 липня 2011, 20:03

Міжнародний валютний фонд схвалив виділення Греції 3,2 млрд. євро - чергової порції зі схваленого в травні 2010 року пакету фінансової допомоги.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" із посиланням на прес-службу МВФ.

На думку експертів фонду, Греція досягла певного прогресу в реалізації узгодженої з МВФ і ЄС економічної програми, і в першому півріччі 2012 року має відновитися зростання її економіки.

На думку директора-розпорядника Фонду Крістіни Лагард, результатом вжитих заходів стало скорочення бюджетного дефіциту, поступове підвищення конкурентоспроможності економіки Греції.

Реклама:

"Однак, з урахуванням необхідності реалізації важливих структурних реформ, залишаються значні політичні виклики", - вважає вона.

Лагард закликала Грецію до реалізації схвалених урядом заходів щодо зниження рівня бюджетного дефіциту до 3% ВВП до 2014 року, до прискорення структурних реформ, реалізації програми приватизації державної власності, зміцненню банківської системи.

Від реалізації цих заходів буде залежати стійкість ситуації навколо грецьких боргів, вважає вона.

Як відомо, тиждень тому виділення Греції чергових 8,7 млрд. євро з пакету фінансової допомоги схвалив і Брюссель.

Міністри фінансів країн єврозони висловили при цьому задоволення прийняттям грецьким парламентом законів, необхідних для реалізації антикризової програми, що було умовою продовження фінансування Греції з боку ЄС і МВФ.

ЄС продовжує зараз також роботу над додатковим пакетом допомоги Греції, який повинен забезпечити покриття її фінансових потреб ще на 3 роки.

Проте, наразі терміни завершення роботи над ним невідомі.

Новий пакет допомоги, обсяг якого складе 80-100 млрд. євро, повинен бути підтриманий приватними кредиторами Греції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!