Акціям Ferrexpo дозволять торгуватися на українських біржах

П'ятниця, 1 липня 2011, 20:44

Регулятор дозволить вносити акції та облігації іноземних емітентів в котирувальні списки першого і другого рівня лістингу українських фондових бірж.

Про це йдеться у поправках до Положення про функціонування фондових бірж, прийнятих Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) за основу в п'ятницю.

У документі зазначається, що умовою допуску іноземних паперів є їх знаходження в лістингу іноземної фондової біржі-члена Всесвітньої федерації бірж.

Виходячи з поправок, в перший рівень лістингу можуть потрапити акції, за якими щомісяця протягом півроку укладаються біржові контракти сумарним обсягом мінімум 1 мільйон гривень.

Також в перший рівень лістингу можуть потрапити облігації з такими ж показниками обігу, за якими укладаються контракти в сумарному обсязі не менше 500 тисяч гривень на місяць.

Реклама:

Для потрапляння у другий рівень лістингу обмеження для акцій щодо сумарних обсягів контрактів - не менше 250 тисяч гривень на місяць, для облігацій - не менше 150 тисяч гривень.

Раніше, голова ДКЦПФР Дмитро Тевелєв вже заявляв, що регулятор ініціює допуск акцій іноземних емітентів з активами в Україні на українські фондові майданчики.

Зокрема, серед таких компаній можуть бути гірничорудна компанія Ferrexpo, нафтогазова компанія Regal Petroleum, агрохолдинги "Кернел", "Миронівський хлібопродукт", "Авангард".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!