Думка експерта: Ілліч обійшовся Ахметову в 1,8 мільярда доларів

П'ятниця, 1 липня 2011, 15:14

Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча увійшов до складу "Метінвесту", який входить в СКМ Ріната Ахметова.

Володимир Бойко через компанію Clarendale Limited став акціонером "Метінвесту"

"Справедлива вартість 5% частки в статутному капіталі "Метінвесту" оцінюється в  1,2мільярда доларів, виходячи з прогнозного показника EBITDA "Метінвесту" в 2011 році на рівні 4,2 мільярда доларів і очікуваного чистого боргу на кінець року у розмірі 3,1 мільярда доларів", - вважає аналітик ІК BG Capital Євген Дубогриз.

Таким чином, продовжив він, ММК Ілліча в цілому обійшовся "Метінвесту" приблизно в 1,8 мільярда доларів, включаючи 101 мільйон доларів, виплачені СКМ в липні 2010 року за 8% пакет акцій ММК, 376 мільйонів доларів, витрачені на викуп акції додаткових емісій ММК і екс-мажоритарного акціонера комбінату, компанії "Ілліч-сталь" , а також приблизно 50 мільйонів доларів, заплачених за 12% пакет "Ілліч-сталі" в грудні 2010 року.

Реклама:

"З поглинанням ММК акціонери "Метінвесту" також отримали контроль над непрофільними активами підприємства, у першу чергу, агроцехів ММК, нещодавно реорганізоване в холдинг HarvEast, вартість якого може становити 300-500 мільйонів доларів", - підкреслив він.

За словами експерта, "Метінвесту" можуть знадобитися додаткові кошти для збільшення обсягу інвестицій в модернізацію ММК до 3 мільярдів доларів/

Попередня версія інвестпрограми, оприлюднена в ході розміщення облігацій "Метінвесту" в лютому 2011 року, передбачала, що капітальні вкладення в ММК в 2011-15 роках становитимуть близько 2 мільярдів доларів, при цьому істотного зростання виробництва сталі не планувалося.

"Ми не виключаємо, що в 2011 чи 2012 році "Метінвест" знову може вийти на ринок позикових коштів", - резюмував Дубогриз.

В результаті проведеної додаткової емісії акціонерні частки в Metinvest BV становили: СКМ - 71,25%, "Смарт"- 23,75%, Clarendale Limited - 5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: