НКРЕ збільшила на 10% тариф на транспортування газу українцям

П'ятниця, 1 липня 2011, 11:08

Загальний тариф на транспортування природного газу трубопровідним транспортом для споживачів України з 1 липня 2011 року зріс на 9,7% на 25,3 гривні до 285 гривень за тисячу кубометрів без ПДВ.

Відповідне рішення ухвалила Національна комісія регулювання електроенергетики на засіданні 30 червня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Середній розрахунковий тариф на транспортування газу по магістральних трубопроводах для ДК "Укртрансгаз" зріс на 10,9% до 101,7 гривні за тисячу кубометрів, по розподільних трубопроводах - на 9,1% до 183,3 гривні.

При цьому середній розрахунковий тариф на транспортування газу по магістральних трубопроводах для ДАТ "Чорноморнафтогаз" збільшився на 20,6% до 75,78 гривні за тисячу кубометрів.

Реклама:

Єдиний по всій Україні загальний тариф на транспортування природного газу є сумою середнього розрахункового тарифу на транспортування газу по магістральних трубопроводах і середнього розрахункового тарифу на транспортування газу по розподільних трубопроводах.

При розрахунку нових тарифів комісія, зокрема, врахувала зростання витрат на закупівлю електроенергії та паливного газу, що використовується для роботи газоперекачувальних агрегатів та іншого устаткування газотранспортної системи.

НКРЕ, грунтуючись на даних НАК "Нафтогаз України", виходила у своїх розрахунках з ціни імпортного газу на третій квартал у розмірі 355-357 доларів за тисячу кубометрів.

Як повідомлялося, регулятор востаннє переглядав розмір загального тарифу на транспортування природного газу магістральними трубопроводами в кінці березня поточного року.

З 1 квітня він був підвищений на 11% - до 259,7 гривні за тисячу кубометрів.

НКРЕ здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці та нафтогазовому комплексі, забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: