"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Чорноморнафтогаз" хоче збільшити видобуток газу до 1,8 мільярда кубометрів

Четвер, 9 червня 2011, 16:45

До 2015 року державна компанія має намір наростити обсяги видобутку блакитного палива з моря до 1,8 мільярда кубометрів на рік, нафти - до 125 тисяч тонн.

Як повідомив глава "Чорноморнафтогазу" Валерій Ясюк, цього компанія планує досягти за рахунок облаштування Архангельського та освоєння Одеського газових родовищ, передає "Дело".

Видобуток нафти планується почати тільки на Суботинському родовищі, і, після повного його освоєння, добувати там 500-700 тисяч тонн нафти на рік.

За останні 10 років, як запевняє Ясюк, компанія, через брак фінансування, не ввела в лад жодного родовища, а нові свердловини бурила тільки на невеликих, давно облаштованих ділянках в Азовському морі.

Реклама:

Тепер же, з початком експлуатації нової бурової установки, стане можливим буріння на глибині 120 м. під водою і з глибиною свердловини 9000 метрів, в той час, як діючі бурові установки дозволяли працювати тільки на глибині 70 метром і бурити 5000-метрові свердловини.

"Це дозволить нам претендувати на нові ліцензії, приблизно на 50% більше заявок ми зможемо подати в Мінприроди. За найбільш перспективним з них ми вже подали документацію, коли дізналися, що платформа закуплена, і чекаємо реакції влади", - розповів Ясюк.

Однак, він зазначив, що в майбутньому для освоєння шельфу знадобляться установки, що дозволяють працювати на ще більшій глибині.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: