"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова вже хочуть продавати землю не лише фізособам

Четвер, 9 червня 2011, 15:50

Дозвіл на придбання земель сільськогосподарського призначення одержать, окрім фізичних осіб, також фермерські господарства.

Про це повідомив у ході відеоконференції з регіонами з питань ринку землі перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Микола Безуглий, інформує УНІАН.

«На першому етапі серед юридичних осіб ми плануємо дозволити тільки фермерським господарствам купувати землі у приватну власність», - сказав Безуглий.

Він підкреслив, що, на думку Міністерства, стан аграрного виробництва і аграрної економіки країни говорить про те, що необхідно ввести певні обмеження в категорії покупців і власників землі.

Реклама:

«На першому етапі ми вважаємо, що можливими власниками і учасниками купівлі-продажу земельних ділянок можуть бути громадяни України - фізичні особи, фермерські господарства, а також держава в особі спеціального уповноваженого державного органу», - сказав Безуглий.

Він підкреслив, що проектом закону про ринок землі обмежується участь іноземного капіталу у придбанні земель сільгосппризначення в Україні як фізичних осіб - іноземців, так і юридичних осіб, засновниками яких є іноземні особи або іноземні компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!