Думка експерта: Нацбанк утримав курс гривні ціною резервів

Четвер, 9 червня 2011, 15:11
Міжнародні резерви України у травні 2011 року скоротилися на 484,2 млн. доларів, або на 1,3%, - до 37,867 млрд. доларів.

На думку начальника відділу аналізу фінансових ринків ING Банку Україна Олександра Печеріцина, рівень валютних резервів НБУ як і раніше дозволяє регулятору здійснювати контроль над стабільністю обмінного курсу і запобігати різким коливанням на валютному ринку.

Експерт відзначив, що наміри уряду щодо закупівлі більш високих обсягів газу для закачування у сховища на тлі очікуваного підвищення цін у четвертому кварталі 2011 року, а також очікування лібералізації валютного ринку, є одними з основних причинами підвищеного попиту на іноземну валюту на валютному ринку в травні.

"Тому НБУ змушений був виходити на ринок з інтервенціями із купівлі гривні, щоб утримати ринкову ставку нижче психологічного рівня 8 гривень за долар. Така політика викликала деяке зниження обсягу валютних резервів Нацбанку", - пояснив він.

"Зниження обсягу валютних резервів у травні не є початком нової тенденції, оскільки баланс попиту і пропозиції іноземної валюти на ринку буде протягом року залишатися близьким до рівноважного рівня", - зазначив Печеріцин.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!