"Укравтодор" позичить 3 мільярди під держгарантії

Четвер, 9 червня 2011, 12:51

Кабінет міністрів дозволив Державній службі автомобільних доріг України ("Укравтодору") залучити в 2011 році кредит на 3 млрд. гривень під державні гарантії.

Про це заявив голова "Укравтодору" Володимир Демішкан, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Рішення прийнято тиждень тому", - повідомив він.

Демішкан уточнив, що "Укравтодор" розраховує в 2012 році залучити ще один кредит Світового банку для продовження робіт на дорозі "Київ-Харків-Довжанський" від Лубен до Полтави.

Реклама:

"А в цьому році - від Полтави до Харкова з цих 3 млрд. гривень на напрям "Полтава-Харків-Слов'янськ-Донецьк". І ми тоді пов'язуємо кільце до Євро-2012", - сказав голова "Укравтодору".

Як повідомлялося, Світовий банк та "Укравтодор" 21 квітня 2009 року підписали угоду про надання Держслужбі автодоріг кредиту на суму 400 млн. доларів для реконструкції ділянки дороги "Київ-Харків-Довжанський" від Борисполя до Лубен. Проект реалізується нині.

Верховна Рада 16 липня 2009 року прийняла закон "Про ратифікацію Угоди про запозичення (Проект покращення автомобільних доріг та безпеки руху) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР, Світовим банком)".

"Укравтодор" розраховує залучити кредит Світового банку на суму 450 млн. доларів для реконструкції автодороги "Київ-Харків-Довжанський" на ділянці від Лубен до Полтави.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: