Янукович обіцяє українцям показати резонансну корупцію

Середа, 8 червня 2011, 18:34

Президент Віктор Янукович пропонує оприлюднити перелік резонансних корупційних справ.

Янукович хоче оприлюднити справи з метою інформування суспільства про хід їх розкриття.

З такою пропозицією він виступив на засіданні Національного антикорупційного комітету, передає президентська прес-служба.

"Не повинні поза увагою залишатися злочини, які є в нашій країні резонансними. Тому найближчим часом нам необхідно буде зробити такий перелік резонансних справ - там, де фігурують великі суми, що вкрадені в країни. По-перше, треба, щоб люди знали  про це. І потім ми публічно повинні доповідати суспільству, як ми їх розслідуємо і як повертаємо кошти платників податків", - сказав він.

Реклама:

У своєму виступі президент навів дані Рахункової палати, згідно з якими торік збитки держави у сфері держзакупівель становили близько 10 мільярдів гривень.

Прес-служба відзначає, що Янукович нагадав, що 24 травня група держав Ради Європи проти корупції (GRECO) відзначила низьку ефективність України у плані законодавчого забезпечення боротьби з корупцією та невідповідність європейським стандартам боротьби з корупцією.

Насправді ж GRECO відзначила провал України в плані законодавчого забезпечення боротьби з корупцією та невідповідність європейським стандартам боротьби з корупцією за 13 напрямами.

Окрім того, Янукович хоче суттєво посилити роботу Національного антикорупційного комітету.

" Щомісяця Національний антикорупційний комітет буде проводити тематичні засідання", - зазначив він.

Президент доручив секретаріату Комітету у двотижневий строк сформувати план його засідань на друге півріччя.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!