Половина сільгоспвиробників не готова до ринку землі

Вівторок, 7 червня 2011, 13:49 -

Як мінімум половина аграріїв не готова стати активними учасниками ринку сільськогосподарських земель після зняття мораторію на їх продаж.

Про це свідчать результати опитування сільгоспвиробників, проведеного Асоціацією "Український клуб аграрного бізнесу", повідомляє прес-служба УКАБ. 

За результатами опитування, 50% респондентів відповіли, що продаж сільськогосподарських земель не можна дозволяти взагалі.

13% стверджують, що повноцінний ринок сільгоспземель доцільно вводити в довгостроковій перспективі - через 6-10 років.

Реклама:

Ще 17% опитаних вважають, що купівля/продаж сільськогосподарських угідь - це питання скоріше середньострокової перспективи (3-5 років).

Водночас, за можливість продавати/купувати землю сільгосппризначення вже в 2012-2013 роках висловилися 12% респондентів, а ще 5% переконані, що ринок землі "дозріє" тільки після ухвалення відповідних законів.

3% опитаних не змогли відповісти, коли необхідно вводити ринок землі в Україні. 

"Такий розподіл думки аграріїв свідчить про те, що сьогодні виробники не готові психологічно і, в першу чергу, економічно до повноцінного ринку сільгоспземель. Згідно з результатами опитування, більшість аграріїв влаштовує можливість ведення бізнесу за рахунок оренди землі", - стверджує експерт УКАБ Тарас Гагалюк. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: