"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов і Новинський створили агрохолдинг

Вівторок, 7 червня 2011, 12:57

Найбільший холдинг України СКМ і його партнер у гірничо-металургійному бізнесі "Смарт-Холдинг" створили на базі сільськогосподарських активів Маріупольського металургійного комбінату ім.Ілліча сільськогосподарський холдинг HarvEast із земельним банком понад 200 тис. гектарів.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу СКМ.

"Ми віримо в потенціал українського сільського господарства і розглядаємо цей напрям бізнесу в якості стратегічного для СКМ. Ми готові інвестувати в його довгострокове зростання і системно працювати над створенням сильної, ефективної, конкурентоспроможної аграрної компанії", - цитуються в повідомленні слова генерального директора СКМ Олега Попова.

"Рішення про інвестування в сільське господарство відповідає стратегії розвитку СКМ, одним із стратегічних фокусів Групи залишається диверсифікація та збільшення частки непромислових бізнесів в нашому портфелі", - додав він.

Реклама:

За словами генерального директора "Смарт-холдингу" Олексія Пертіна, Україна традиційно сприймається в світі як країна з хорошим потенціалом розвитку аграрної індустрії, що підтверджує досвід розвитку сільськогосподарського бізнесу "Смарта".

"Упевнений, що злиття активів дозволить підвищити ефективність і капіталізацію об'єднаного аграрного бізнесу", - заявив Пертін.

СКМ є мажоритарієм нового агрохолдингу, однак більш детальна інформація про розподіл часток партнерів не розголошується.

В управління холдингу HarvEast будуть передані сільськогосподарські активи ММК ім. Ілліча: оброблювані землі загальною площею понад 200 тис. га; велика рогата худоба (понад 36 тис. голів), свинарські ферми (понад 60 тис. голів); птахофабрики (понад 270 тис. голів) та інші профільні активи (виробництво комбікормів, насінне рослинництво).

Географічно перераховані активи розташовані переважно в Донецькій області, а також у Запорізькій, Черкаській, Житомирській областях та в Криму.

Вони включають дочірні підприємства (ДП) "Ілліч-Агро Донбас", "Ілліч-Агро Запоріжжя", "Ілліч-Агро Умань", "Ілліч-Агро Крим", ВАТ "Бахчовик" і "Транспортник" (рослинництво і тваринництво), ДП "Ілліч-Рибалка" (розведення риби) і ВАТ "Приазов'я" (семеноводчесство).

У СКМ уточнили, що формування агрохолдингу - передача йому зі структури гірничо-металургійної групи "Метінвест", в яку входить ММК ім.Ілліча, сільськогосподарських активів, затвердження стратегії розвитку і формування команди - завершиться в 2012 році.

На етапі формування холдингу виконувати обов'язки керівника буде Дмитро Кушнірів, фінансовий директор холдингу HarvEast.

Кушнірів уточнив, що вже сьогодні можна сказати, що HarvEast планує розвивати рослинництво і молочне тваринництво.

Компанія СКМ - професійний інвестор, який володіє й управляє активами в гірничо-металургійній, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медійній галузях, а також у сфері рітейлу і нерухомості.

До Групи СКМ входять компанії Метінвест Холдинг, ДТЕК, телекомунікаційна група Vega, "Сегодня Мультимедиа", ТРК "Україна", ЕСТА Холдинг, Український Рітейл, машинобудівний холдинг "Гірські машини" та інші.

100% акцій ЗАТ "СКМ" належать Рінату Ахметову.

"Смарт-холдинг" - інвестиційна група з фокусом на унвестиції в Україну, країни СНД і Європи.

Займається розвитком проектів у гірничо-металургійному комплексі ("Метінвест"), в нафтогазовому секторі (Regal Petroleum), у виробництві нерудних матеріалів ("Смарт-Нерудпром"), в суднобудуванні (Smart Maritime Group), в агропереробці ("Верес"), здійснює будівництво глибоководного порту Очаків і управляє низкою підприємств в інших галузях економіки.

Основним бенефіціаром "Смарт-холдингу" є Вадим Новинський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!