90% українських готелів не відповідають своїй категорії

Вівторок, 7 червня 2011, 11:28 -

Основна частина готельних об'єктів в Україні не відповідають заявленій категорії, а ті, що будуються, з самого початку не планують свою "зірковість".

Про це йдеться у повідомленні курортного комплексу Ripario Hotel Group.

"Власники багатьох споруджуваних готельних проектів про стандарти, зірки не замислюються, принаймні, до закінчення будівництва. Вони орієнтуються лише на свій досвід, котрий, як правило, не має нічого спільного з готельним бізнесом. Найчастіше вони хочуть будувати дешево, без залучення фахівців готельного профілю і за фактом заявити про рівень готелю не менше 4-5 зірок", - сказав керуючий акутивами комплексу Ripario Hotel Group Артем Мушіхін.

На думку Мушіхіна, рішення влади провести категоризацію готелів (законопроект "Про обов'язкову категоризації об'єктів туристичної інфраструктури") - це великий крок вперед індустрії гостинності Україні.

Реклама:

"В першу чергу, це стане стимулом для нових об'єктів витримувати всі вимоги категорії, про яку вони планують заявити після завершення будівництва", - упевнений він.

По-друге, обов'язкова категоризація внесе ясність в готельні проекти.

Адже сьогодні кожен другий готель, який називає себе об'єктом на 4-5 зірок, сертифікатів, що підтверджують це, не має.

"Кількість зірок у рекламному проспекті, яка не відповідає дійсності, призводить до того, що ошукані гості, частіше за все іноземці, не повертаються до нас на відпочинок. Що негативно позначається на туристичній галузі в цілому", - наголосив експерт.

Він також зазначив, що після проходження категоризації в готельній індустрії буде явно виражена сегментація.

"У першу чергу буде рости VIP сегмент. Об'єкти економ-класу за будь-яких обставин залишаться або за рахунок приватного житлового сектору, або за рахунок двозіркових міні-готелів. Менше за все буде представлений середній клас готелів", - стверджує Мушіхін.

За його словами, нині активно за присвоєння категорії взялися власники готелів АР Крим.

На початку року тут "зірковість" підтвердили 29 готелів, і ще понад 20 нових заявок на присвоєння категорії подано до Центру Сертифікації Севастополя.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: