Таїланд хоче закупити в України ще сотню бронетранспортерiв

Понеділок, 6 червня 2011, 17:37

Таїланд продовжує нарощувати закупiвлi нової вiйськової технiки в України і готує контракт на постачання для потреб тайської армiї чергової великої партiї українських перспективних БТР-3Е1.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на держкомпанiю "Укрспецекспорт".

За результатами випробувань у Таїландi першої партiї БТР-3Е1, поставлених у рамках виконання контракту 2006 року, уряд Королiвства Таїланд ухвалив рiшення про закупiвлю для потреб Королiвської тайської армiї додатково 121 БТР-3Е1.

"Як очiкується, вiдповiдний контракт буде пiдписано до кiнця червня поточного року. На сьогоднi триває узгодження деталей угоди", - зазначили в держкомпанiї.

Реклама:

Як повiдомлялося, контракт мiж Україною i Таїландом на постачання королiвськiй армiї та флоту бронетранспортерiв БТР-3Е1, машин пiдтримки на їх шасi, а також засобiв обслуговування та ремонту, тренажерiв i боєприпасiв укладено 2006 року.

В рамках контракту українська сторона також забезпечить надання послуг iз пiдготовки тайських фахiвцiв з експлуатацiї, обслуговування та ремонту бронетранспортерiв сiмейства БТР-3Е1.

Постачання бронетехнiки тайському замовнику Україна розпочала у вереснi 2010 року.

За даними української сторони, на сьогоднi до Таїланду в рамках контракту вже поставлено 14 БТР-3Е1, двi машини техобслуговування (МТО), три тренажери для пiдготовки екiпажу БТР, боєприпаси для бойових машин.

У квiтнi 2011 року також забезпечено вiдвантаження партiї БТР-3Е1 у кiлькостi 12 машин для королiвського тайського флоту.

Влітку 2010 року вже повідомлялося, що Таїланд має намір закупити для своєї армії 121 український бронетранспортер (БТР) на суму 4,6 мільярда бат або 142,5 мільйона доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!