"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Газ для України може подорожчати до 500 доларів

Понеділок, 6 червня 2011, 14:37

У четвертому кварталі 2011 року ціна на газ для України може становити близько 500 доларів за тисячу кубометрів.

Про це заявив голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Якщо поставити у формулу ціни показники порядку розрахунку ціна на нафтопродукти, в тому числі, за форвардними угодами, то можна говорити у вищій ступені впевненості, що ціна на газ за довгостроковими контрактами в четвертому кварталі 2011 року може вийти 500 доларів за тисячу кубометрів. Це викликає занепокоєння споживачів України", - сказав він.

При цьому Міллер наголосив, що ВАТ "Газпром" не планує змінювати формулу ціни на газ для України і не буде прив'язуватися до інших енергоносіїв.

Реклама:

"Винаходити яку-небудь для кого-небудь нову формулу або прив'язувати її до будь-яких інших енергоносіїв ми не будемо", - сказав він, підкресливши, що закладена в контракті з Україною формула ціни "є абсолютно ринковою".

Як повідомлялося, 24 травня в iнтерв'ю агентству Bloomberg президент Вiктор Янукович заявив, що має намiр домагатися зниження цiни на росiйський природний газ майже на 20% - до 240 доларів за тисячу кубометрів.

При цьому вiн виключив можливiсть злиття НАК "Нафтогаз України" i росiйського ВАТ "Газпром".

7 червня прем'єр-мiнiстр Микола Азаров вiзьме участь у засiданнi росiйсько-української комiсiї з економiчного спiвробiтництва в Москвi, на порядку денному якого, зокрема, стоїть обговорення питання постачання в Україну i транзиту росiйського газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: