У Білорусі обмежено продаж пального

Понеділок, 6 червня 2011, 10:51

Білоруське виробниче об'єднання "Белоруснефть" офіційно оголосило про введення обмежень на продаж бензину Аі-92 і дизельного палива за готівковий розрахунок у білоруських рублях на автозаправках.

Компанія повідомила, що для легкових автомобілів відпуск нафтопродуктів обмежений до 25 л, для великовантажних - до 100 л, пише газета "Ведомости".

"Це рішення ухвалене для того, щоб зберегти рівномірне забезпечення населення необхідною кількістю Аі-92 і дизельного палива в умовах ажіотажного попиту", - пояснили в прес-службі компанії.

За даними підприємства, протягом травня на АЗС "Белоруснефть" продано моторного палива в 1,5 разу більше, ніж у травні 2010 року, а на прикордонних автозаправках його реалізація зросла більш ніж у 2,3 разу.

Реклама:

"Белоруснефть" належить 484 білоруські АЗС, через які на білоруському ринку реалізується близько 75% світлих нафтопродуктів.

Більшість інших білоруських АЗС також ввели обмеження з відпуску дизпалива і бензину Аі-92.

Ажіотажний попит на нафтопродукти виник незадовго до того (24 травня), коли стало відомо, що всі моторне паливо подорожчає приблизно на 20%.

Причому після подорожчання люди продовжують запасатися бензином і соляркою, оскільки чекають нових підвищень ціни.

Бензин Нормаль-80 тепер коштує в Білорусі 3850 білоруських рублів (0,78 долара), Аі-95 - 4350 рублів (0,88 долара), дизельне паливо - 3900 рублів (0,79 долара).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!