"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Порушень у сфері ЖКГ з кожним роком стає дедалі більше

Неділя, 5 червня 2011, 11:44

Кількість порушень у сфері житлово-комунального господарства з кожним роком збільшується.

Про це заявив голова Державної фінансової інспекції (раніше - КРУ) Петро Андрєєв в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

"Щороку Держфінінспекція інформує губернаторів, голів місцевих адміністрацій про порушення в тарифоутворенні, але, як правило, жодних заходів не вживають. Тому динаміка порушень у сфері ЖКГ не знижується, а навпаки, посилюється", - сказав він.

"За результатами перевірки в 2011 році, фінансові порушення виявлено в 70% підприємств ЖКГ на суму в 380 млн. гриень, причому доведені прямі збитки становлять 165 мільйонів! У тому числі 142 мільйони - це збитки бюджету, які виникли внаслідок необґрунтованого виділення субвенцій з державного бюджету. Перевірено поки що всього близько 20% комунальних під приємств країни", - повідомив глава Держфінінспекції.

Реклама:

Водночас він зазначив, що масового характеру набуло штучне завищення своїх витрат, вексельні схеми, переуступка боргів комунальними підприємствами.

"Широко використовуються схеми, спрямовані на одержання прибутку шляхом отримання необґрунтованих субвенцій із бюджету", - повідомив Андрєєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: