"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Країни СНД хочуть впливати на світову фінансову систему

Субота, 4 червня 2011, 17:24

Мiнiстри фiнансiв країн СНД створили регiональну групу у рамках Ради фiнансової стабiльностi.

Про це заявив вiце-прем'єр - мiнiстр фiнансiв РФ Олексiй Кудрiн за пiдсумками засiдання мiнiстрiв фiнансiв СНД у Києвi, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Сьогоднi розпочала роботу регiональна група СНД у рамках Ради фiнансової стабiльностi", - сказав вiн.

При цьому, за словами мiнiстра, було досягнуто домовленостi про те, що країни оцiнять для себе формат входу до цiєї групи.

Реклама:

"Пiсля сьогоднiшнього дня кожному мiнiстровi надiйде офiцiйна пропозицiя вiд голови Ради фiнансової стабiльностi про вступ до регiональної групи", - сказав мiнiстр.

За його словами, перше засiдання групи вирiшено провести у вереснi.

Порядок денний засiдання збiгатиметься з порядком денним Ради фiнансової стабiльностi i, таким чином, зазначив вiн, "нашi країни вiзьмуть бiльш безпосередню участь у розробцi пропозицiй щодо свiтових стандартiв фiнансової системи".

Мiнiстр нагадав, що Раду фiнансової стабiльностi створили пiсля кризи 1998 року країни G8. Остання фiнансова криза показала необхiднiсть вступу до ради країн "20".

Проте i цього стало недостатньо, у зв'язку з чим було ухвалено рiшення про створення шести регiональних груп, у рамках яких залучатимуть країни до вироблення механiзмiв функцiонування фiнансової системи.

Мiнiстр також нагадав, що за участю Ради фiнансової стабiльностi вiдбувається створення стандартiв банкiвської системи "БазельIII", нової системи оцiнки керiвникiв i менеджерiв фiнансових iнститутiв, нових стандартiв у сферi аудиту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!