"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Білорусь чекає, що "Газпром" знизить ціну на газ

Четвер, 30 червня 2011, 13:13

Білорусь з 1 січня 2012 року розраховує на істотне зниження ціни на імпортований з Росії природний газ.

Про це заявив перший віце-прем'єр Володимир Семашко в четвер журналістам у Мінську, повідомляє агентство "Інтерфакс".

"З 1 січня 2012 року повинен бути, як мінімум, вихід на рівнодохідні ціни, а значить - істотне зниження. Далі зниження ціни повинно бути набагато вище", - сказав Семашко.

Раніше, виступаючи перед білоруськими парламентаріями, Семашко назвав досягнуті з "Газпромом" домовленості вкрай вигідними для Білорусі.

Реклама:

Перший віце-прем'єр нагадав, що 9 грудня 2010 року Росія, Білорусь і Казахстан підписали низку документів про створення Єдиного економічного простору.

У числі цих документів була угода про єдині принципи формування ціни тарифів на енергоносії і рівний доступ до магістральних трубопроводів.

"Країни-підписанти також домовилися одноразово, з 1 січня 2015 року, вийти на рівнодохідні ціни на енергоносії", - зауважив Семашко.

Однак, за його словами, у другому кварталі ціна природного газу для Білорусії становила 244,7 долара за 1 тисячу куб. м, у третьому кварталі - складе 286 долари, у четвертому - 300-305 доларів за 1 тисячу куб. м.

"Це істотно вище тієї рівнодохідною формули, яка розраховувалася за схемою, що діяла з 2007 року", - підкреслив Семашко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!