"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Пенсійну реформу ще раз повернуть Кабміну на доопрацювання?

П'ятниця, 3 червня 2011, 17:50

Комітет Верховної ради у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів рекомендує парламенту повернути законопроект щодо реформування пенсійної системи" Кабінету міністрів на доопрацювання.

Про це сказано в повідомленні інформаційного управління Ради.

На думку комітету, поданий Кабміном як доопрацьований законопроект істотно не відрізняється від попереднього варіанту й не враховує рекомендації парламентських слухань з пенсійної реформи.

Комітет зазначає, що в доопрацьованому законопроекті немає чіткого зв'язку між розмірами стажу та зарплати і розміром пенсії, а також механізму об'єктивної індексації розміру пенсій.

Реклама:

В повідомленні зазначається, що законопроект після доопрацювання не пропонує системного й комплексного підходу до реформування пенсійної системи.

Комітет також підкреслює необхідність додаткового обґрунтування нових позицій законопроекту, особливо про поширення обмеження розміру на вже призначені пенсії та порядок виплати достроково призначених пенсій працюючим пенсіонерам.

У повідомленні зазначено, що представники Генеральної прокуратури, Міністерства оборони, Служби безпеки, Головного управління державної служби, Державної судової адміністрації висловили певні зауваження до законопроекту, зокрема, що у разі прийняття він може стати предметом розгляду в Конституційному суді.

Як повідомлялося, 31 травня Рада вирішила відправити законопроект про пенсійну реформу Кабміну на доопрацювання, і цього самого дня Кабмін повернув парламенту доопрацьований законопроект, зареєструвавши його під колишнім номером (№7455).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!