"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Путін обклав митом українських сталеварів

Середа, 29 червня 2011, 12:59

З 28 червня набула чинності постанова уряду Росії про введення терміном на три роки 26% антидемпінгового мита на українські сталеві ковані валки для прокатних станів.

Російська сторона заявляє, що це відбувається відповідно до законодавства держав-членів митного союзу, повідомляє Deutsche Welle.

В Україні ж ці заходи сприймають як санкції за небажання приєднатися до митного союзу.

Варто зазначити, що обмеження Росією імпорту української сталі є вже не першим подібним кроком - на сьогодні вже діє ціла низка загороджувальних заходів для українських товарів.

Реклама:

Раніше Митний союз вже підвищив мита на українські цукор, гречану крупу, картоплю, капусту, насіннєву картоплю. На черзі - українські сир і молоко.

Як відомо, комісія митного союзу затвердила список товарів, яких торкнуться антидемпінгові та спеціальні захисні заходи, що діють у кожній із трьох країн - членів цієї організації.

До нього потрапили сталеві і нержавіючі труби, скловолокно, столові прилади, машинобудівні кріплення і кріпильні вироби.

Відповідальний секретар комісії Митного союзу Сергій Глазьєв, ще на початку червня назвав обмеження українського імпорту "уніфікацією захисних заходів у зв'язку із завершенням єдиної митної території між Росією, Білоруссю та Казахстаном".

При цьому Глазьєв не погоджується з оцінкою цих дій як санкцій щодо України: "По-перше, ніякої торгової війни немає, по-друге, немає ніяких санкцій, взагалі термін "санкції" до даного випадку не застосовний", - заявив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: