Азаров дозволив "Укргідроенерго" позичити 200 мільйонів у ЄБРР

Субота, 25 червня 2011, 14:00
Кабінет міністрів схвалив залучення ВАТ "Укргідроенерго" кредиту ЄБРР на 200 мільйонів євро на реалізацію проекту реабілітації гідроелектростанцій компанії.

Відповідне рішення закріплене розпорядженням Кабміну №581-р від 22 червня 2011 року, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Визнати доцільним залучення позики від ЄБРР для реалізації інвестиційного проекту "Реабілітація гідроелектростанцій" в розмірі 200 мільйонів євро", - говориться в документі.

Кабмін доручив Міністерству фінансів, Міністерству енергетики та вугільної промисловості, НКРЕ підписати з "Укргідроенерго" договір про надання субкредиту, передбачивши в ньому вид забезпечення виконання зобов'язань з обслуговування і погашення позики в розмірі 200 мільйонів євро.

Як повідомлялося, в жовтні 2010 року перший віце-президент ЄБРР Варел Фрімен прогнозував розгляд радою директорів банку рішення про виділення "Укргідроенерго" 200 мільйонів євро на проект реабілітації гідромеханічного і електромеханічного устаткування компанії після надання українським урядом відповідного схвалення.

Реклама:

Очікується, що для реалізації проекту співфінансування в такому ж обсязі, як і ЄБРР, надасть Європейський інвестиційний банк.

ЄБРР і ЄІБ нададуть по 200 мільйонів кожен.

За підсумками реалізації проекту оновлення обладнання електростанцій "Укргідроенерго" встановлена ​​потужність її ГЕС та ГАЕС збільшиться на 10%.

Крім максимального використання виробничих потужностей також буде збільшена надійність і ефективність роботи ГЕС та ГАЕС, буде досягнутий більш високий рівень безпеки експлуатації гідротехнічних споруд та поліпшена екологічна ситуація в навколишньому середовищі в районі басейну Дніпра.

"Укргідроенерго" експлуатує всі великі гідроелектростанції, розташовані на українських ділянках Дніпра та Дністра.

Сумарна встановлена ​​електрична потужність гідроелектростанцій генкомпанії становить 5007,6 МВт. 100% акцій АТ належить НАК "Енергетична компанія України", якою володіє держава.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: