Колесніков: на "Євро-2012" піде 750 мільйонів доларів

Субота, 25 червня 2011, 12:13

Віце-прем'єр Борис Колесников заявляє, що всі прямі витрати Україні на підготовку до "Євро-2012" становитимуть 750 мільйонів доларів.

В ефірі телеканалу "Інтер" в п'ятницю від зазначив, що це фінансоване з бюджету будівництво двох стадіонів - НСК "Олімпійський" в Києві та стадіону у Львові, передає Інтерфакс-Україна.

"Все інше ми і так зобов'язані побудувати, і "Євро-2012" тут ні до чого. Країна до 2012 року не мала жодного міжнародного аеропорту в західному розумінні. Ми зобов'язані йти далі, будувати виставкові центри, запрошувати аерокосмічні салони, хоча б один в Україні повинен бути, світові виставки", - переконаний віце-прем'єр.

Він зазначив, що в країні з більш розвиненою інфраструктурою не було б таких витрат на підготовку до проведення подібного турніру, і заробіток від нього був би вищим.

Реклама:

Колесников висловив думку, що держава повинна більше вкладати коштів у розвиток інфраструктури міст-мільйонників для того, щоб побудовані в них об'єкти під "Євро-2012" були затребувані і після проведення турніру.

"Готелі у Києві та Львові після "Євро-2012" будуть затребувані на сто відсотків. Що стосується Харкова і Донецька, то все-таки держава повинна більше витратити на міста-мільйонники, і на Дніпропетровськ теж", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!