Аграрний фонд закупив 860 тисяч тонн зерна нового врожаю

П'ятниця, 24 червня 2011, 13:11 -

Для формування державного продовольчого резерву  Аграрний фонд закупив 860 тис. тонн зерна нового врожаю через оператора ринку ТОВ "Хліб Інвестбуд".

Про це заявив генеральний директор Аграрного фонду Сергій Хорошайлов, повідомляє прес-служба Міністерства агрополітики і продовольства.

За його словами, загальний обсяг фінансування для формування державного інтервенційного фонду у 2011/12 маркетинговому періоді перевищить суму за три попередні роки.

Також Хорошайлов повідомив, що питання забезпечення країни продовольством на особистому контролі тримає Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

Реклама:

"До формування державного інтервенційного фонду ми приступили ще в березні, користуючись механізмом форвардних закупівель зерна. В цій програмі взяли участь близько 1200 сільськогосподарських підприємств з усіх областей України. Їм вже виплачено 70% вартості укладених контрактів. Залишок суми вони отримають після поставки зерна на сертифіковані елеватори", - зазначив він.

За словами гендиректора Аграрного фонду, загальний обсяг фінансування, передбачений урядом для формування державного інтервенційного фонду у 2011/12 маркетинговому періоді, складає 7,2 млрд. гривень, що перевищує сукупний обсяг такого фінансування за три попередні роки.

Як відомо, відповідно до постанови Кабінету міністрів "Про затвердження обсягів формування державного інтервенційного фонду у 2011/12 маркетинговому періоді", для формування продовольчого резерву в цьому році має бути здійснена закупівля 1050 тис. тонн пшениці, 90 тис. тонн жита, 40 тис. тонн ячменю, 35,28 тис. тонн гречки, 30 тис. тонн кукурудзи і 247,6 тис. тонн цукру-піску.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: