"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Київрада підняла відсоткову ставку для випуску єврооблігацій

П'ятниця, 24 червня 2011, 11:12

Київрада схвалила збільшення річної процентної ставки планованого випуску єврооблігацій Києва на 300 мільйонів доларів з 7,8% до 8-9,6%.

За таке рішення на засіданні міськради в четвер проголосували 86 депутатів.

За словами доповідача з питання заступника голови КМДА Руслана Крамаренка, 25 травня було прийнято рішення про здійснення у 2011 році зовнішнього запозичення.

Однією з умов запозичення була відсоткова ставка 7,8%, яка була визначена Міністерством фінансів як гранична.

Реклама:

З метою здійснення зовнішнього запозичення з 14 по 17 липня інвесторам було запропоновано презентацію міста у ключових фінансових центрах - Лондоні, Женеві, Цюріху, Нью-Йорку.

"Проведені консультації з урахування ціни на євробонди Києва на вторинному ринку показали, що реалістична ціна запозичень в коридорі від 8 до 9,6% річних. На сьогодні котирування однорічної облігації міста складає 6, 92 %, чотирирічних облігацій 8,41%. Після додаткових консультацій з Мінфіном коридор запозичень було переглянуто в понеділок до 9,6 % як граничних", - сказав Крамаренко.

Він наголосив, що таким чином відсоткова ставка за єврооблігаціями не може бути нижче 8% і не повинна перевищувати 9,6%.

Крамаренко закликав депутатів скликати позачергову сесію Київради 30 червня для затвердження всіх необхідних документів, щоб місто мало можливість подати до Нацбанку та погасити 6 липня 200 мільйонів доларів по єврооблігаціях 2004 року.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: