"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Двадцятка" створила глобальну структуру з моніторингу зерна

П'ятниця, 24 червня 2011, 10:24

Міністри сільського господарства країн G20 на засіданні в Парижі у четвер прийняли рішення про створення нової глобальної структури, яка буде акумулювати дані про запаси зерна в країнах світу.

Нова структура, яка підпорядковуватиметься (можливо - входити до складу) Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН - ФАО - займеться моніторингом ринків і повинна буде забезпечити прозорість інформації про наявні запаси сільгосппродукції у всіх країнах світу, повідомляє портал Grain Ukraine.

Така акумуляція та аналіз даних про запаси і прогнозі врожаї дозволить спрогнозувати і скорегувати можливі цінові коливання на продовольчих ринках.

Проти новації виступили Індія і Китай, які розцінили розголошення таких відомостей як шкоду своїм стратегічним інтересам.

Реклама:

Загальний план дій із забезпечення світової продовольчої безпеки, який прийняла "двадцятка", містить кілька ключових пунктів: збільшення інвестицій у світовій агропромисловий комплекс, підвищення прозорості фінансових ринків, поліпшення міжнародної координації для боротьби з кризами та їх запобігання; регулювання ринків сільськогосподарських продуктів.

Також усім країнам було запропоновано взяти курс на збільшення сільгоспвиробництва, зокрема, за рахунок підвищення продуктивності зернових культур.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: