Ахметов може продати телеком росіянам - ЗМІ

П'ятниця, 24 червня 2011, 09:53

Рінат Ахметов має намір продати телекомунікаційний бізнес - 45% частку в третьому за величиною мобільному операторі "Астеліт" (ТМ life:)) і компанію "ММДС-Україна", що володіє частотами для будівництва мереж зв'язку в найсучаснішому стандарті - LTE.

Переговори про придбання цих активів ведуть структури російської "Альфа-Груп", пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на джерела, знайомі з ходом переговорів.

Водночас, у компанії цю інформацію поки не підтвердили.

"Ми завжди готові розглянути цікаві пропозиції, але ніяких домовленостей у нас зараз ні з ким нема, а потенційні операції ми не коментуємо", - повідомила прес-секретар СКМ Ганна Терехова.

Реклама:

У турецькому операторі Turkcell, який володіє ще 55% "Астеліта", на запит видання вчора не відповіли.

"Альфа-Груп" вже володіє 13,22% в самому Turkcell, тому побічно їй належить близько 7% "Астеліту".

Віце-президент Altimo, що управляє телекомунікаційними активами "Альфа-Груп", Євген Думалкін заявив, що вони не ведуть переговори про купівлю активів СКМ.

Втім, близько року тому джерела видання, близькі до "Альфа-Груп", розповідали, що консорціум обговорював з Рінатом Ахметовим варіанти виходу з "Астеліту".

Джерело в Altimo стверджує, що поширення такої інформації вигідне власникам "Астеліту", щоб "набити ціну активу" перед продажем.

"Астеліт" заснований в 2005 році. Працює в стандарті GSM 900/1800.

Компанія посідає третє місце на ринку стільникового зв'язку України: за даними ACM-Consulting, її частка у квітні досягала 16%, але вже в травні склала 12%.

Заснована в 2001 році "ММДС-Україна" і її "дочка" "Кейбл ТФ Фінанси" - єдині в Україні компанії, що мають національну ліцензію на частотний діапазон 2,5-2,7 ГГц, який співпадає з європейським діапазоном, відведеним під зв'язок четвертого покоління в стандарті LTE.

У 2010 році переговори про її придбання вів російський "Скартел", але угода не відбулася.

У "Альфа-Груп" вже є мобільні активи в Україні: її Altimo володіє 31,4% VimpelCom Ltd, якій належить 100% найбільшого в країні оператора "Київстар".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: