"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов: ми рухаємось у правильному напрямку

Четвер, 23 червня 2011, 15:45

Рінат Ахметов вважає інвестиційний клімат в Україні в цілому сприятливим.

"Я хочу сказати, що ми рухаємось у правильному напрямку. Сьогодні в Україну сприятливий інвестиційний клімат", - сказав Ахметов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Разом з тим, як зазначив Ахметов, коментуючи підсумки пленарного засідання ради вітчизняних та іноземних інвесторів, який пройшов у четвер у Києві, інвестори прийшли до загальної думки, що інвестиційна погода в Україні нагадує березень.

"Сьогодні ми зібралися, щоб обговорити інвестиційну погоду в Україну і прийшли до висновку, що це - березень, але як я розумію, ми повинні прагнути до квітня" - сказав Ахметов.

Реклама:

При цьому він зазначив, що мета у влади та бізнесу загальна: підвищити економічну міць країни.

"Важливо, що у влади і бізнесу одна мета. Ми всі хочемо, що Україна стала країною з сильною економікою. Ми всі хочемо створювати нові робочі місця, ми всі хочемо, щоб у нашій країні не було бідних, але для цього необхідний економічне зростання" , - сказав український бізнесмен.

"Економічного зростання без вітчизняних та іноземних інвестицій не буває. А інвестиції йдуть туди, де є більш сприятливий інвестиційний клімат. Інвестору потрібно верховенство права, повагу прав приватної власності, свобода слова, свобода особистості, стабільність, передбачуваність і рівні правила гри", - зазначив Ахметов.

При цьому він вважає, що "президент Янукович йде шляхом реформ". "Реформи - це найскладніша, найважча дорога. Але це єдина дорога, яка приведе Україну до успіху", - резюмував Ахметов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!