Європейський бізнес підтримав єдину валюту

Четвер, 23 червня 2011, 14:03

Топ-менеджери і промисловці Франції та Німеччини - двох найбільших країн єврозони - розмістили платні оголошення в провідних газетах із закликом забезпечити стабільність єдиної валюти.

Європейські бізнесмени не сумніваються в довгострокових перспективах євро, повідомляє агентство "Интерфакс".

Заголовки оголошень на французькою та німецькою мовами говорять: "Євро необхідний".

В їх текстах, що займають в деяких виданнях цілу газетну смугу, представники бізнес-еліти висловлюють свою стурбованість нинішньою кризою Європейського валютного союзу, переконують широку громадськість у перевагах спільної грошової одиниці і закликають європейських політиків зробити все для того, щоб забезпечити євро стабільне майбутнє на тривалу перспективу.

Реклама:

Підписали лист 50 топ-менеджерів і підприємців несуть, за їх власними словами, відповідальність за компанії з сумарною річною виручкою в 1,5 трлн. євро і більше ніж за 5 млн. співробітників по всьому світу.

Великий бізнес Німеччини представлений, зокрема, такими постатями, як керівники концернів Allianz, BASF, Bosch, BMW, Daimler, Deutsche Telekom, E. ON, Siemens, ThyssenKrupp.

Від імені французького ділового співтовариства свої підписи поставили перші особи таких компаній, як Air France KLM, Alcatel-Lucent, Alstom, France Telekom, GDF Suez, Lafarge, Sanofi, Total, Vivendi.

У заяві наголошується, що "історія євро є справжньою історією успіху".

Євро став після долара другою за значенням валютою в світі, його обмінний курс до численних грошових одиниць сьогодні вищий, ніж при введенні 12 років тому, він посилив економічну міць Європи й істотно підвищив конкурентоспроможність європейських підприємств.

"З часу переходу на євро в єврозоні було створено майже 9 мільйонів нових робочих місць", - стверджують підприємці.

Однак сильний обвал у світовій економіці призвів у деяких країнах валютного союзу до серйозного загострення боргових проблем.

Цим країнам тимчасово потрібна допомога, щоб вони могли знову знайти фінансову незалежність і в перспективі поліпшити життя свого населення.

"Повернення до стабільних фінансових умов буде коштувати багатьох мільярдів, однак Європейський союз і наша спільна валюта цього в жодному разі стоять", - підкреслюється в заяві.

Таким чином, топ-менеджери висловлюють недвозначну підтримку дорогим, але, з точки зору підписалися, необхідним стабілізаційним фондам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!