Азаров дав гарантії на кредит ДКБ "Південне"

Середа, 22 червня 2011, 19:52

Державне підприємство "Конструкторське бюро "Південне" ім.Янгеля" (ДКБ "Південне") залучить під державні гарантії 260 млн. доларів для реалізації українсько-бразильського проекту космодрому Алкантара.

Про це ідеться у постанові Кабінету міністрів №659, оприлюдненій на урядовому веб-порталі.

Згідно із документом, 83 млн. доларів залучаються на створення ракети-носія "Циклон-4", а 177 млн. доларів - для забезпечення участі української сторони у створенні наземного комплексу.

Забезпеченням за державною гарантією виступають відповідно майнові права ДКБ "Південне" за контрактами, укладеними для створення "Циклону-4" і майнові права української сторін на наземний комплекс на пусковому центрі Алкантара.

Реклама:

Як повідомлялося, ДКБ "Південне" в жовтні 2010 року оголошувало тендер на залучення 260 млн. доларів на 5-10 років, однак скасувало його через відсутність необхідних за умовами конкурсу щонайменше двох покупців.

На початку квітня 2010 року Верховна рада внесла зміни до Бюджетного кодексу, якими дозволила частково фінансувати виконання зобов'язань України за договором із Бразилією щодо створенню космодрому "Алкантара" шляхом залучення ДКБ "Південне" кредиту під держгарантію.

ДКБ "Південне" вже оголосило повторний тендер на залучення кредиту.

Пропозиції приймаються до 21 липня, розкриття тендерних пропозицій намічене на цей же день.

Умови тендеру передбачають отримання кредитних коштів не пізніше 1 жовтня 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!