Трьохсотмільйонний кредит Києву - пiд загрозою

Середа, 22 червня 2011, 18:18

Розмiщення єврооблiгацiй Києва перебуває пiд загрозою зриву через встановленi Мiнiстерством фiнансiв обмеження на ставку для залучення коштів.

Про це повідомляє агентство "Iнтерфакс-Україна" із посиланням на джерело на фiнансовому ринку.

"Ще до початку road-show Мiнфiном була озвучена ставка 7,8% як гранична для залучення зовнiшнiх позик. Враховуючи той факт, що iнший випуск єврооблiгацiй Києва з погашенням 6 листопада 2015 року наразi торгується на рiвнi 8,5%, запропонованi мiстом в рамках road-show 7,8% на тлi вкрай негативної кон'юнктури на свiтових фiнансових ринках не викликали iнтересу у потенцiйних iнвесторiв", - сказав спiврозмовник агентства.

Він додав, що представники Київської адмiнiстрацiї розраховують отримати дозвiл Мiнфiну на пiдвищення ставки розміщення, однак у мiнiстерстві переконані, що позика за завищеною ставкою лише погiршить фiнансове становище мiста, яке вже зараз не має змоги розрахуватися з боргами.

Реклама:

Як вiдомо, road-show нового випуску єврооблiгацiй Києва обсягом до 300 мільйонів доларів розпочалося 14 червня: презентацiї планувалися в Лондонi, Женевi, Цюрiху, Бостонi та Нью-Йорку чи Вашингтонi.

Позики запропоновано залучити пiд ставку до 7,8% рiчних орiєнтовним термiном на п'ять рокiв.

Iз загальної суми залучених коштiв 200 мільйонів доларів заплановано направити на погашення позики 2004 року (термiн виплати - 15 липня), 100 мільйонів доларів - на фiнансування програми соцiально-економiчного розвитку.

Нині в обiгу перебувають ще два випуски єврооблiгацiй Київської мiськради: Київ-2015 - випущенi в жовтнi 2005 року на 250 мільйонів доларів пiд 7,98% рiчних, погашення - 11 червня; Київ-2012 - випущенi в листопадi 2007 року на 250 мільйонів доларів пiд 8,25% рiчних, погашення - 26 листопада.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: