Цушко оштрафував завод Коломойського на 100 мільйонів

Середа, 22 червня 2011, 17:10

Антимонопольний комітет оштрафував "Дніпроазот" на 100 мільйонів гривень за зловживання монопольним становищем на ринку гіпохлориту натрію.

Відповідне рішення АМКУ прийняв на засіданні в Києві в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Сума штрафу становить 3% доходу компанії від реалізації продукції за 2010 рік.

У ході засідання його учасники відзначали, що "Дніпроазот", що займає до 95% ринку гіпохлориту натрію, значно підвищив ціни на свою продукцію, внаслідок чого отримав невиправдано високий дохід з липня по грудень 2010 рік.

Реклама:

Заступник комерційного директора "Дніпроазоту" Андрій Сьоміч, зі свого боку, зазначив, що компанія виробляє гіпохлорит натрію в обсязі, заявленому на покупку споживачами. При цьому він звернув увагу, що дану продукцію, крім "Дніпроазоту", виробляє ряд інших компаній.

Гіпохлорит натрія використовується в якості побутового та промислового відбілювача і дезінфектанту, засоби очищення і знезараження води, окислювача для деяких процесів промислового хімічного виробництва. Як бактерицидні і стерилізуючий засіб застосовується в медицині, харчовій промисловості та сільському господарстві.

Згідно з даними АМКУ, дохід "ДніпроАзот" від реалізації гипохлорита натрію за 2010 році становив 3,294 мільярда гривень.

Повна собівартість цієї продукції в червні 2010 році виросла на 200%.

"ДніпроАзот" спеціалізується на виробництві аміаку, карбаміду, каустичної соди, хлору, соляної кислоти.

Майновий комплекс "Дніпроазоту" знаходиться в оренді "Укрнафти". "Дніпроазот" контролюється групою "Приват" Ігоря Коломойського.

50% +1 акція "Укрнафти" належить Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України", близько 42% акцій належить компаніям, афілійованим з Приватбанком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: