"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українські індекси показали ріст

Вівторок, 21 червня 2011, 19:21

Згідно з результатами торгів, основні українські індекси продемонстрували зростання.

Індекс ПФТС виріс на 0,63%, до рівня 916,31 пункту, індекс UX, що розраховується "Українською біржею", піднявся на 0,75%, опинившись на рівні 2369,95 пункту, пише Fundmarket.

За слова аналітика ІК Велес Капітал Леоніда Майденка, практично всі світові ринки сьогодні торгувалися в плюсі, така ситуація підігрівалася очікуваннями, що грецький парламент все ж висловить в ході голосування довіру уряду Гергіоса Папандреу.

Як наслідок, буде вирішуватися питання з наданням Греції фінансової допомоги від Євросоюзу, рішення якого відкладено на липень.

Реклама:

Український ринок не стояв особняком у цьому процесі, не дивлячись на нечисленні угоди по окремих акціях, індекс УБ все ж залишився на позитивній території, хоча кілька розгубив свій оптимізм.

На закордонних майданчиках переважає позитивна динаміка.

У вівторок на російському ринку переважав позитивний настрій, падіння попереднього дня було практично відіграно, багато "фішок" подорожчало.

Зростання на біржових майданчиках було обумовлене закриттям на позитивній території американських торгів, відскоком вгору цін на нафту і поліпшенням ситуації на ринку промислових металів.

По-літньому активність російських торгів була невисокою, як і обсяги.

Американські фондові індекси виросли при відкритті торгів вівторка завдяки посиленню очікувань про те, що Греція все-таки отримає необхідну фінансову допомогу для запобігання дефолту.

На початку торгів Dow Jones виріс на 0,32 відсотка до 12.119,10 пункту, індекс Standard & Poor's 500 піднявся на 0,42 відсотка до 1.283,79 пункту, індекс Nasdaq Composite збільшився на 0,34 відсотка до 2.638,64 пункту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!