За Митний кодекс депутати будуть голосувати у вересні

Вівторок, 21 червня 2011, 17:53

Редакція проекту Митного кодексу може бути розглянута парламентом у другому читанні у вересні 2011 року.

Прогнозує голова парламентського комітету з питань фінансової, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутиннік.

Таку думку він висловив на Громадських слуханнях відповідного законопроекту "Про внесення змін до Митного кодексу та деяких інших законодавчих актів України" №8130-д, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Нам потрібно остаточно приймати рішення у вересні. Тому що все одно нова редакція Митного кодексу почне працювати з 1 січня 2012 року, і, за великим рахунком, не принципово чи це буде зараз чи це буде через два місяці. Але, за ці два місяці ми зможемо ще більш ґрунтовно відпрацювати всі позиції", - сказав Хомутинник.

Реклама:

Так, він зазначив, що, зокрема, норма документа, згідно з якою товари, крім підакцизних, що переміщуються в ручній поклажі, супроводжуваному багажі, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 2 тисячі євро, не підлягають письмовому декларуванню звільняються від оподаткування, потребує перегляду.

"2 тисячі євро - це дискусійна сума, те, що 200 євро - це мало, в той же час 2 тисячі євро, можливо, буде дещо багато", - зазначив він.

Як він пояснив, коли буде розраховано, зокрема, які можуть бути втрати, і "прийдемо до оптимальної сумі, порадившись з Міністерством фінансів, Кабінетом міністрів і Митною службою, то ми приймемо якесь вже остаточне рішення, яке буде збалансованим, щоб захистити інтереси держави, а також спростити процедури переміщення для фізичних осіб".

"Думаємо, що ми вийдемо до кінця сесії на той компроміс, який повинен бути", - зазначив  Хомутиннік.

Як повідомлялося, прийнята парламентом у першому читанні редакція проекту Митного кодексу, зокрема, передбачає запровадження нового порядку митного оформлення іноземних інвестицій, скорочення митного оформлення до чотирьох годин з моменту подання митної декларації та документів, введення персональної відповідальності посадової особи митниці за неправомірні затримки митного оформлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: