Україна може домовитися про безвізовий режим з ЄС до кінця року

Понеділок, 20 червня 2011, 20:00

Голова представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра допускає завершення переговорів про введення безвізового режиму з Європейським Союзом до кінця 2011 року.

Про це він сказав у ході телефонної лінії, повідомляють "Українські новини".

"Надія, очікування полягають у тому, що переговірний процес буде завершений до кінця 2011 року", - сказав він.

При цьому, відповідаючи на запитання, чи можливе введення безвізового режиму з ЄС у вересні, Тейшейра виключив це, зазначивши, що в ході переговорів залишаються невирішені завдання, які, на його думку, складно буде вирішити через недостатню кількість часу.

Крім цього, посол наголосив, що не варто пов'язувати можливу лібералізацію візового режиму з ЄС із проведенням в Україні фіналу чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

"Євро-2012 жодним чином не варто розглядати як привід для ухиляння або відходження від вимог з надання, з видачі віз для українських громадян", - зазначив Тейшейра.

Він нагадав, що Україні варто виконати низку необхідних вимог, зокрема щодо покращення якості контролю за державними кордонами і за якістю документів, які видають громадянам України.

У лютому Тейшейра висловлював думку, що ситуація в Україні не відповідає мінімальним умовам для того, щоб обговорювати питання її членства в ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!