Депутати додали собі мільйон на життя

Понеділок, 20 червня 2011, 17:39

На послуги з проживання народних депутатів та членів їх сімей в готелі "Україна", розташованої на вул. Інститутській в центрі столиці, Верховна рада виділить 1,073 мільйона гривень.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на Вісник державних закупівель.

Мільйон з держбюджету має забезпечити проживання кількох сімей народних обранців у готелі "Україна" протягом усього 2011 року, говориться в оголошенні про проведення цієї закупівлі Управлінням справами Верховної ради.

Член парламентського комітету з питань регламенту і депутатської етики Валерій Камчатний уточнив, що в готелі над Хрещатиком живуть "до 10 депутатів зі своїми сім'ями".

Реклама:

Нагадаємо, більшість народних депутатів, які не мають власного житла в столиці, адміністрація парламенту поселила в готель "Київ" поблизу Верховної ради.

У ній проживає приблизно 120 народних обранців, що коштувало держбюджету в 2010 році приблизно 20 мільйонів гривень.

За словами Камчатного, проживання частини депутатів з сім'ями в готелі "Україна", який підпорядкований не Верховній раді, а Державному управлінню справами при президенті, - це не примха парламентаріїв.

"Спочатку депутатів розміщували в цих двох готелях, але потім з ряду причин основну частину переселили ближче до Верховної ради - в "Київ". При цьому кілька номерів в "Україні" за Верховною радою все-таки збереглося", - говорить нардеп.

На забезпечення діяльності Верховної Ради в 2010 році з держбюджету було виділено 850 мільйонів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!