Уряд і профспілки залагодили трудовий спір

Понеділок, 20 червня 2011, 13:43

Кабінет міністрів і Федерація профспілок (ФПУ) в понеділок підписали угоду про врегулювання колективного трудового спору.

Підписи під документом поставили уповноважені представники сторін - віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко та голова ФПУ Василь Хара, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, знайдені і включені до Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2010-2012 роки механізм відновлення Єдиної тарифної сітки для працівників бюджетної сфери, визнане право на ведення колективних переговорів з питань оплати праці працівників цієї сфери.

Сторони також домовилися формувати проект державного бюджету на 2012 рік спільними зусиллями сторін соціального діалогу, забезпечивши в ньому збільшення посадового окладу працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки на рівні мінімальної заробітної плати, поступове наближення розмірів посадових окладів працівників бюджетної сфери, яким посадові оклади визначаються окремими рішеннями Кабінету міністрів, у тому числі державних службовців, із законодавчо гарантованого рівня.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: