Україна та Китай підписали меморандум про взаєморозуміння в енергетичній сфері

Понеділок, 20 червня 2011, 13:14 -

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко та голова Державного комітету у справах розвитку та реформ КНР Чжан Пін підписали меморандум про взаєморозуміння в енергетичній сфері між Міністерством енергетики та вугільної промисловості України та Державною адміністрацією енергетики КНР.

Підписання меморандуму відбулося у рамках церемонії підписання двосторонніх документів між Україною та КНР за участю президента Віктора Януковича та Голови КНР Ху Цзіньтао, повідомляє прес-служба Міненерговугілля.

Згідно із повідомленням, метою меморандуму про взаєморозуміння в енергетичній сфері є встановлення основ для співробітництва Сторін в енергетичній сфері з урахуванням національних інтересів України та КНР.

Положення меморандуму передбачають розвиток співпраці двох країн в енергетиці, зокрема спільну участь у реалізації проектів в нафтогазовій сфері, обмін інформацією щодо енергетичних об'єктів, які передбачаються для будівництва та модернізації і реконструкції на території країн на тендерній або іншій основі, співробітництво у сфері мирного використання ядерної енергії, відповідно до угоди щодо мирного використання ядерної енергії, що буде укладена між Україною і КНР.

Реклама:

Для реалізації положень цього меморандуму, сторони домовились створити спільну робочу групу з питань енергетики, яка складається з представників відповідних міністерств та організацій держав-сторін та проводить засідання щорічно перед засіданням Міжурядової українсько-китайської комісії з питань торгівельно-економічного співробітництва почергово у Києві та Пекіні.

Як відомо, Україна та КНР уже реалізують та готують до реалізації низку спільних проектів у енергетичній сфері.

Це, зокрема, проект будівництва парогазової електростанції (ПГЕС) у м. Щолкіне, втілення якого дозволить суттєво підвищити надійність енергозабезпечення та інвестиційну привабливість Кримського регіону.

Серед перспективних проектів - проект "Реконструкція електричних мереж напругою 0,4-110 кВ та підстанцій ВАТ "Крименерго", яким передбачається: реконструкція 24 підстанцій 35-110 кВ, 19 одиниць ПЛ 110 кВ протяжністю 300 км, повітряних та кабельних ліній 10 кВ - 3000 км та 0,4 кВ - 1500 км., а також проект із будівництва гідроелектростанцій, з метою реалізації якого 8 червня 2011 року відбулося підписання меморандуму про співпрацю між Міністерством енергетики та вугільної промисловості України та товариством з обмеженою відповідальністю "СіноГідро" щодо співробітництва в будівництві гідроелектростанцій в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: