"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Євро почав тиждень зі зниження курсу

Понеділок, 20 червня 2011, 09:51

Курс євро до долара падає в понеділок уперше за три сесії в очікуванні голосування парламенту Греції щодо вотуму довіри нинішньому уряду країни, очолюваного Георгіосом Папандреу.

Дебати в грецькому парламенті з цього питання вже почалися, і голосування призначене на вівторок, повідомляє агентство Bloomberg.

Експерти побоюються, що країна не зможе забезпечити вжиття заходів скорочення бюджетного дефіциту, необхідних для отримання чергового траншу допомоги від ЄС та Міжнародного валютного фонду.

"Ми схиляємося до стратегії продажу євро в моменти підйому курсу цієї валюти. Ми не впевнені, що Греція має політичну волю, необхідну для забезпечення всіх вимог кредиторів країни", - відзначає старший валютний стратег Westpac Banking Corp. в Сіднеї Шон Келлоу.

Реклама:

Міністри фінансів країн єврозони відклали ухвалення рішення про виділення Греції чергового кредитного траншу, а також про надання їй додаткових ресурсів у наступні три роки до початку липня.

Передбачається, що для отримання траншу Греція повинна буде спочатку прийняти раніше узгоджені з ЄС та Міжнародним валютним фондом рішення про нові скорочення бюджетних витрат, про програму приватизації.

Курс євро до долара опустився в понеділок до 1,4235 долара порівняно з 1,4306 долара за євро на закриття ринку в п'ятницю.

Вартість європейської валюти щодо єни упала до 114,17 єни з 114,52 єни за євро 17 червня.

Курс долара до єни піднявся до 80,21 єни в порівнянні з 80,05 єни за долар у п'ятницю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!