"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" обіцяє ще купити кілька вишок. По 400 мільйонів?

Неділя, 19 червня 2011, 11:23

НАК "Нафтогаз Українаи" не буде зупинятися на придбанні однієї бурової платформи та закупить ще кілька.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив заступник голови правління "Нафрогазу" Вадим Чупрун, передає DT.UA.

"«Мова йде не про одну бурову установку, ми і на наступну готуємо документи, і третя буде. Процес пішов, але першу бурову установку ми можемо випробувати тільки на початку наступного року. 7 липня ми приймаємо ту бурову установку, яку купили в Сінгапурі, потім займемося транспортуванням, і на початку наступного року вона розпочне роботи на Суботинскому родовищі", - сказав він.

"Це родовище давно відкрито, але ми не можемо його освоїти, приступити до видобутку вуглеводнів, оскільки не чим було його освоювати. Туди буде потрібно, як мінімум 60, а то і більше, пробурити свердловини, це за тривалістю робіт на 30 років як мінімум, тобто ця установка буде закріплена на Суботинскому родовищі", - додав Чупрун.

Реклама:

Також він спростував інформацію, що дана бурова установка була придбана за завищеною на 150 мільйонів доларів, зазначивши, що сама бурова платформа коштує 250 мільйонів, а ще 150 мільйонів буде використано на придбання додаткового обладнання, зокрема для захисту акваторії Чорного моря від аварії подібної до тієї, яка сталася в Мексиканській затоці.

"Нам треба мати свою техніку. Перша проба у справі пішла - ми купили одну бурову установку, яка дає нам можливість працювати на глибині понад 100 - 120 м, і бурити до 9 тис. м. Це серйозна бурова установка, це останнє слово бурової техніки, це завтрашній день", - відзначив Чупрун.

"Чорноморнафтогаз" 1 березня 2011 року провів тендер на купівлю бурової установки.

Його учасниками стали дві фірми з одним засновником. У результаті була куплена платформа за 400 мільйонів доларів.

Ціна виробника установки - 230,5 мільйона доларів. Ні про яке "додаткове обладнання" на 150 мільйонів доларів у тендерній документації не йдеться.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: