В Європі побачили бажаня олігархів зірвати договір Україніи з ЄС

Субота, 18 червня 2011, 18:48

Причиною відмови в дозволі Юлії Тимошенко відвідати Страсбург і Брюссель є бажання окремих олігархів зірвати новий договір між Україною і ЄС.

Таку думку висловив депутат Європарламенту від німецької групи народних партій Міхаель Галер, повідомляє агентство УНІАН.

"Єдиною причиною може бути тільки те, що угода конкретно змусить олігархів діяти по-іншому, чого вони не хочуть. Я думаю, такі наміри повинні бути викриті і обговорені політично", - сказав депутат.

Він також відзначив, що ЄС не дозволить зірвати укладення договору, оскільки більше піклується "про громадян, а не про олігархів чи старі інститути (влади)".

Реклама:

Галер назвав рішення Генпрокуратури насмішкою над верховенством права, і відзначив, що нинішнє рішення відповідає раніше озвученим заявам генпрокурора Віктора Пшонки про те, що він "бачить свою роль у виконанні бажань президента".

Як повідомлялося, 17 червня Генпрокуратура заборонила екс-прем'єру Юлії Тимошенко здійснити робочі поїздки до Чернігівської і Миколаївської областей, а також до Страсбурга і Брюсселя.

У Страсбурзі Тимошенко планувала зустріч з президентом ПАРЄ Мевлутом Чавушоглу, а в Брюсселі - з президентом Європарламенту Єжи Бузеком, а також взяти участь у саміті Європейської народної партії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!