LNG-терміналом цікавляться 34 компанії

Субота, 18 червня 2011, 00:17 -

Будівництвом терміналу з прийому зрідженого газу на чорноморському узбережжі цікавляться 34 компанії.

Про це в ефірі телеканалу "Інтер" заявив голова Державного агентства України з інвестицій та національних проектів Владислав Каськів.

"Ми отримали зацікавленість від 34 світових компаній, заявки на участь в цьому тендері. Це задекларований інтерес. Вибрано чотири можливих локації на чорноморському узбережжі", - сказав він.

За його словами, "в середині наступного тижня ми починаємо реалізацію ключового проекту - це будівництво терміналу по зрідженому газу на чорноморському узбережжі".

Реклама:

Каськів додав, що влада України зацікавлена, щоб термінал будувався за гроші інвесторів.

"Щоб він був стратегічним партнером. Пріоритет будемо віддавати компаніям, які є власниками самого ресурсу - газу", - додав він.

Раніша Каськів заявляв, що Україна планує побудувати термінал скрапленого газу за 1,5 мільярда доларів на Чорному морі, після того, як Росія відмовиться знизити ціни на постачання палива.

У грудні 2010 року Україна створила державне підприємство "Національний проект "LNG-термінал" для координації роботи з будівництва в Україні терміналу з регазифікації зрідженого газу потужністю 10 мільярдів кубів на рік.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: