Думка експерта: В 2011 році промвиробництво виросте на 8,5%

П'ятниця, 17 червня 2011, 18:00 -

В травні промислове виробництво виросло на 8,6% в порівнянні з травнем 2010 року.

В порівнянні з квітнем промвиробництво виросло на 0,9%.

"Прискорення річних темпів зростання було частково викликано більш низькою базою порівняння: 2010 року обсяги промислового виробництва почали сповільнюватися в травні через погіршення зовнішньої кон'юнктури", - прокоментувала головний економіст Dragon Capital Олена Білан.

Окрім цього, продовжила вона, дані, очищені від сезонних коливань, свідчать про прискорення зростання в хімічній промисловості та машинобудуванні.

Реклама:

"Особливо обнадійливим є зростання в машинобудуванні, вказуючи, що уповільнення в даній галузі в квітні, що стало однією з основних причиною різкого уповільнення темпів зростання промвиробництва, було тимчасовим", - підкреслила Білан.

Згідно з прогнозом співрозмовниці, зовнішній попит на продукцію машинобудування та інші ключові статті українського експорту залишиться стабільним, однак динаміка росту промислового виробництва в найближчі місяці буде волатильною через ефект порівняльної бази.

"Так, ми очікуємо прискорення темпів зростання в промисловості до 10-12% рік до року у літні місяці, за яким послідує різке уповільнення ближче до кінця року. При цьому за результатами року зростання промвиробництва залишиться близький до рівня січня-травня: 8,5% рік до року", - резюмувала Білан.

За п'ять місяців 2011 року зростання промвиробництва становило 8,5%, тоді як за аналогічний період 2010 року - 12,9%.

У 2010 році в порівнянні з 2009 роком промвиробництво виросло на 11%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: