Українські НПЗ не зможуть самостійно наситити ринок якісним паливом – експерти

П'ятниця, 17 червня 2011, 16:23

Можливе введення мит на імпортні нафтопродукти не має економічних передумов, негативно позначиться на ресурсному наповненні ринку якісним ресурсом і може спровокувати зростання цін на паливо в Україні.

 Таку думку висловили топ-менеджери ТОВ "БНК-Україна" і Республіканського унітарного підприємства (РУП) "Белоруснефть", повідомляє OilNews.

"Мені здається, введення мит не ефективне, враховуючи те, в якому стані опинилася українська нафтопереробка. Навіть якщо буде загороджувальне мито, українські заводи не зможуть наситити весь ринок якісними продуктами", - вважає заступник гендиректора з забезпечення вуглеводневою сировиною та реалізації продукції "Белоруснефть" Сергій Каморников.

У свою чергу, генеральний директор "БНК-Україна" Микола Василевич висловив упевненість, що мита не тільки призведуть до зниження відвантажень в Україну високоякісного дизельного палива і бензину, але й створять передумови для зростання поставок в країну низькоякісних нафтопродуктів.

Реклама:

Василевич також висловив упевненість, що в разі введення мит на імпортні нафтопродукти, незалежні мережі АЗС не зможуть купувати ресурс дешевше, ніж заправки, що входять у вертикально інтегровані компанії.

Як повідомлялося, асоціація "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України" звернулася до Окружного адміністративного суду Києва з позовом про визнання протиправними дій Міжвідомчої комісії міжнародної торгівлі про проведення спеціального розслідування щодо імпорту в країну окремих видів нафтопродуктів.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко повідомив, що питання введення мит зараз не стоїть на порядку денному.

Прем'єр-міністр Микола Азаров також вважає несвоєчасним введення мит на імпорт нафтопродуктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: