Лукашенко вже не продає "Білоруськалій"

П'ятниця, 17 червня 2011, 12:12

Перший віце-прем'єр уряду Білорусі Володимир Семашко заявив про відсутність планів білоруського уряду продати частку у ВАТ "Білоруськалій" російському ВАТ "Уралкалий".

"Ця угода ніколи не обговорювалася з"Уралкалием", - заявив Семашко журналістам у п'ятницю в кулуарах Санкт-Петербурзького міжнародного економічного форуму.

"Це ви самі придумали і самі спростовуєте", - сказав Семашко, коментуючи на прохання "Інтерфаксу" хід раніше анонсованої операції з "Уралкалия" про придбання російською компанією контрольної частки в білоруському монополісті з видобутку калійних добрив .

"Не продається" Білоруськалій ", - підкреслив Семашко.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що компанія Сулеймана Керімова "Нафта Москва" близька до досягнення домовленості з білоруською владою про придбання 50% + 1 акція "Білоруськалія".

Як повідомляло "Інтерфаксу" джерело, знайоме з ситуацією, сума операції виходить з оцінки всієї компанії в 30 мільярдів доларів і може становити 15 мільярдів доларів.

"Уралкалий" повідомив, що може надати "Білоруськалію" кредит на суму до 1 мільярда доларів.

Джерела "Інтерфаксу" не виключали, що цей кредит може стати першим траншем оплати операції по покупці Керімовим акцій "Білоруськалія".

Один зі співвласників "Уралкалія" Олександр Несис вважає малоймовірною угоду купівлі цією компанією "Білоруськалій". "Вважаю малоймовірною", - сказав він, відмовившись від подальших коментарів.

Заступник президента-голови правління Сбєрбанка Андрій Донських повідомляв, що банк вже почав обговорювати можливість кредитування покупки компанією "Нафта-Москва" контролю в "Білоруськалию".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: