У Петербурзі Україні розповіли про "поганий" Євросоюз

Четвер, 16 червня 2011, 17:33

Європейський Союз дискримінує Україну при створенні зони вільної торгівлі.

Про це заявив відповідальний секретар комісії Митного союзу, заступник генерального секретаря ЄврАзЕс Сергій Глазьєв під час Петербурзького міжнародного економічного форуму, повідомляє агентство УНІАН.

За його словами, Євросоюз використовує подвійні стандарти - хоче, аби Україна зняла всі бар'єри для своїх товарів, але при цьому сам не хоче пускати українські товари на свої ринки.

"Це прагнення полягає не в тому, щоб створити ліберальну модель, а в тому, щоб ця ліберальна модель була односторонньою. Те, що нав'язується сьогодні Україні, це асиметрична зона вільної торгівлі і явно дискримінаційна", - сказав Глазьєв.

Реклама:

Він відзначив, що Євросоюз у відносинах з Митним союзом постійно вимагає знижувати ветеринарно-санітарні вимоги для своїх товарів, а сам назустріч не йде.

"Свої цінності ЄС хоче використовувати для торговельно-економічної експансії. Тобто, ставлення до нас як до якогось колоніального простору, який усіма силами потрібно демонтувати і залишити вільним для себе", - вважає Глазьєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!