"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутати відклали змiни до Податкового кодексу іще на тиждень

Четвер, 16 червня 2011, 15:03

Верховна рада перенесла розгляд змiн до Податкового кодексу в другому читаннi, передбачених законопроектом №8217, на наступний парламентський тиждень.

Про це заявив голова ВР Володимир Литвин, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, таке рiшення ухвалено на прохання парламентського Комiтету з питань фiнансової, банкiвської дiяльностi, податкової та митної полiтики, щоб урахувати всi зауваження пiдприємцiв, депутатiв, уряду й вийти на єдиний узгоджений документ.

Як повiдомлялося, парламент планував розглянути цей законопроект у другому читаннi 16 червня.

Реклама:

Законопроект №8217, прийнятий парламентом у першому читаннi, зокрема, передбачає списання податкових штрафних санкцiй, пенi чи адмiнiстративних стягнень, нарахованих з 1 сiчня 2011 року та не сплачених до держбюджету, зокрема, за невчасне подання декларацiї з податку з доходiв фiзичних осiб.

Крiм того, пропонується вдосконалити систему оподаткування операцiй iз цiнними паперами при їх первинному розмiщеннi та зворотний викуп, а також доходiв фiзичних осiб, отриманих при викупi цiнних паперiв та їх конвертацiї.

Документ пропонує встановити, що порядок видачi податкового поручительства визначає центральний орган державної податкової служби за погодженням з НБУ.

Пропонується внести змiни до статтi 46 Податкового кодексу, що стосується податкової декларацiї.

Передбачається, що форму податкової декларацiї встановлює не лише центральний орган державної податкової служби за погодженням з Мiнiстерством фiнансiв, а й комiтет Верховної ради, який вiдповiдає за проведення податкової полiтики.

Крiм змiн до Податкового кодексу законопроект пропонує внести змiни до Бюджетного кодексу, Кодексу про адмiнiстративнi правопорушення та закону "Про застосування реєстраторiв розрахункових операцiй у сферi торгiвлi, громадського харчування та послуг".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: