"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов хоче торгувати електроенергією в Німеччині

Четвер, 16 червня 2011, 11:08
Енергохолдинг "Дтек" планує вийти на ринок торгівлі електроенергією в Німеччині.

Про це повідомив директор ТОВ "Пауер Трейд" - "Дтек" Андрій Фаворов, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Ми зацікавлені в нарощуванні нашої присутності й у сусідніх країнах - Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії, Чехії. Особливу увагу приділяємо і виходу на ринок Німеччини, так як він характеризується найбільшою ліквідністю і затребуваністю", - сказав він в інтерв'ю корпоративній газеті "Дтек".

"Говорячи про експорт в Європу, ми маємо на увазі експорт електроенергії по міждержавних лініях електропередачі, що з'єднує енергосистеми України з країнами Східної Європи. Надалі може йти мова про перепродажу української електроенергії споживачам Західної Європи", - додав глава "Пауер Трейд".

За його словами, в даний час ціна української електроенергії на європейських ринках є конкурентоспроможною.

Реклама:

"Українська кіловат-година по своїй ціні цілком конкурентна на всіх ринках, на яких ми працюємо. Тому шанс переконати споживача зробити вибір на користь постачальника саме нашої енергії я б оцінив як високий", - підкреслив Фаворов.

Директор "Пауер Трейд" також повідомив, що компанія крім експортних поставок української електроенергії в Білорусь і Молдову розраховує почати експортні поставки до Росії.

"Ми активно займаємося експортом електроенергії в Білорусь і Молдову, також планується почати експорт в Росію", - сказав він.

За його словами, в планах "Дтек" стоїть створення повноцінної трейдерської компанії з головним офісом в Україну, але з можливістю працювати і торгувати на всіх ключових ранках Європи.

"Дтек" створена в 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" Ріната Ахметова. Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

"Пауер Трейд" створена в лютому 2009 року. На неї покладені функції щодо розвитку експорту і торгівлі електроенергією на цільових ринках Європи і СНД.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!