Світ відмовляється від російської пшениці

Середа, 15 червня 2011, 11:32

Слідом за Єгиптом від непередбачуваної пшениці з Росії відмовився і Алжир.

На черговому тендері, оголошеним державним агентством по імпорту зернових Алжиру ​​14 червня, на закупівлю 50 тисяч тонн пшениці з поставкою в липні 2011  року, не допускаються до розгляду пропозиції російської пшениці, інформує "АПК-Информ".

Це при тому, що на попередньому тендері від 6 червня Росія пропонувала зерно за ціною 310 доларів за тонну з поставкою в липні.

Трохи раніше, в рамках останнього тендеру єгипетського держагента, компанії GASC, також не розглядалися пропозиції з поставки російської пшениці через високі ризики, пов'язаних з експортом даної зернової культури.

Реклама:

На думку трейдерів, основною причиною відмови від закупівель зерна з Росії стала втрата статусу надійного постачальника у зв'язку з невідомістю щодо експорту зернових в новому сезоні.

Імпортери з нетерпінням чекають остаточного рішення уряду Росії з цього питання.

Нагадаємо, що 28 травня прем'єр-міністр Російської Федерації Володимир Путін заявив, що Росія не буде продовжувати заборону на експорт зернових після 1 липня.

Проте офіційного підтвердження скасування експортного ембарго і введення будь-яких обмежувальних заходів до цих пір немає.

Існує лише велика ймовірність введення плаваючих експортних мит, що може, на думку російських трейдерів, привести до істотного зниження цін на внутрішньому ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!