"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Євро знову дешевшає через Грецію

Середа, 15 червня 2011, 09:46

Курс євро до долара знижується в ході торгів у середу після двох днів зростання, оскільки Євросоюз відчуває труднощі з узгодженням другої програми допомоги Греції.

Про це повідомляє агентство Bloomberg, передає "Інтерфакс".

Попит на долар залишається обмеженим, оскільки інвестори побоюються слабких статданих зі США: у середу будуть оприлюднені показники інфляції і виробничої активності в нью-йоркському окрузі.

Євро у середу коштував 1,4415 долара порівняно з 1,4440 за підсумками сесії 14 червня в Нью-Йорку.

Реклама:

У парі з єною єдина валюта подешевшала до цього часу до 116,08 з 116,23 єни напередодні.

Вартість долара по відношенню до японської нацвалюти становила 80,52 єни проти 80,49 у вівторок.

Міністри фінансів ЄС у вівторок не змогли погодити план підтримки Греції і вирішили провести ще одне засідання з цього питання 19 червня.

 Німеччина вважає, що власники грецьких держоблігацій повинні взяти частину збитків на себе, у той час як Європейський центральний банк і Франція впевнені в тому, що подібне рішення може бути розцінено світом як перший дефолт суверенного емітента в єврозоні.

Канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Ніколя Саркозі проведуть нараду 17 червня в Берліні, одним з центральних питань буде доля Греції.

Standard & Poor's у понеділок знизило довгострокові кредитні рейтинги Греції до гіршого рівня у світі, зберігши при цьому "негативний" прогноз.

Тим часом передбачається, що споживчі ціни в США (індекс CPI) виросли в травні на 0,1% в порівнянні з квітнем, коли підйом становив 0,4%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!