"Чорноморнафтогаз" вдвічі збільшить видобуток газу

Вівторок, 14 червня 2011, 09:32

Держкомпанія "Чорноморнафтогаз", яка входить до структури НАК "Нафтогаз Україна", планує до 2015 року майже вдвічі наростити видобуток газу за рахунок освоєння родовищ на шельфі Чорного моря.

"До 2015 року ми будемо добувати 1,8 мільярда куб. м газу, тоді як сьогодні він становить близько 1 мільярд куб. м газу і 65 тисяч тонн газового конденсату", - повідомив Валерій Ясюк, голова правління "Чорноморнафтогазу", пише видання "Экономические известия".

За його словами, до 2015 року також буде введено в експлуатацію Суботинське нафтове родовище.

"Ми вперше в Україні почнемо видобувати нафту на шельфі", - відзначив глава "Чорноморнафтогазу".

Реклама:

Щоб розвивати видобуток, ДАТ має намір модернізувати і переобладнати свої основні фонди.

Україна імпортує більше половини всіх енергоносіїв. Це говорить про високий ступінь енергозалежності, для боротьби з якою більшість промислово розвинених країн світу докладають багато зусиль.

На думку експертів, з такою проблемою Україні також під силу успішно впоратися завдяки інвестиціям в екологічно чисті проекти, пов'язані з розвитком відновлюваних джерел енергії.

За планами Кабміну, з 2015 року частка енергії з відновлюваних джерел в енергобалансі Україна повинна становити не менше 10%. Зараз - близько 0,5% від усього енергетичного потенціалу.

Також до 2015 року буде збільшено фінансування проектів з розвитку альтернативних джерел енергії до 360 мільярдів гривень.

А в поточному році за рахунок реалізації програм виробництва енергоносіїв з відновлювальних джерел енергії та альтернативних видів палива, на які планується виділити близько 1 мільярд доларів, уряд має намір знизити споживання нафти, газу і нафтопродуктів на 3 мільярди кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: